3PL – svar på lager.

20 juni 2022 william eriksson

editorial

3PL är en förkortning för engelskans third-party logistics, vilket översätts till tredjepartslogistik. Det är inte så komplicerat som det kanske låter. Det är faktiskt precis vad det låter som. Logistik i tredje hand. Logistiken kan vara ett huvudbry för företagare som har mer att göra än dygnet har timmar till. Då fungerar det utmärkt att anlita ett 3PL-företag. Sådana företag vet precis hur man utformar logistiken för vilket företag det än rör sig om.

Logistiken handlar vanligen om två saker: lagerhållning och distribution. Dina varor behöver förvaras någonstans, det vill säga på ett lager. Att sköta om ett lager och dess innehåll är ett arbete i sig, och detta arbete kan ett professionellt 3PL-företag sköta åt dig.

Därutöver är det ett projekt att leverera varorna från lagret till kunden: paketering, sortering, transport och leverans. Även dessa saker sköter 3PL-företaget åt dig. Ett bra 3PL-företag vet till och med vad som gäller när dina varor ska genom tullmyndigheterna.

 

Vad kan man göra med ett 3PL-företag?

Den som hittar ett starkt 3PL-företag till sin egen verksamhet har genast underlättat mödan för det egna företagandet, inte bara för någon stundande utmaning utan säkerligen för all urskiljbar framtid. Ett bra 3PL-företag är en businesspartner som du alltid kommer att kunna lita på i framtiden – det kan liknas vid ditt företags kropp, dess armar ben och muskler. Du sköter snilleblixtarna.

 

3PL

 

Hur kan man anlita ett 3PL-företag?

Ett 3PL-företag fungerar som vilket annat serviceföretag som helst. De tar emot offertförfrågningar och de frågor du har. De kommer att vilja visa framfötterna för dig om du har ett framgångsrikt företag med flera år på nacken.

Har du å andra sidan precis startat ett företag kommer de vara angelägna om att ge dig all hjälp du behöver. Det kan vara tal om en verksamhetspartner för livet. Du kan snabbt räkna ut att det är en investering som hjälper dig nu och gynnar dig i långa loppet. 

Fler nyheter