Dags att fixa minireningsverk till ditt fritidshus

20 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Äger du ett fritidshus och skulle vilja rena vattnet själv, så finns det en smart lösning för dig. Kolla in de smidiga minireningsverken som kan kan installeras med hjälp av en maskinentreprenör. Dessa behändiga små reningsverk är CE- godkända och luktfria. 

Den som funderar på att skaffa ett eget biologiskt minireningsverk kan kontakta en godkänd aktör för en inspektion, där man bedömer möjligheten att rena sitt eget vatten. Därefter kan en projektbeskrivning och ett kostnadsförslag göras. En tredje parts- entreprenör utför själva installationen och servicetekniker från leverantören kommer att starta upp verket. 

Man har som ägare till ett minireningsverk garanterad årlig inspektion av anläggningen för att se till att den fungerar optimalt. Leverantören kan också utlova service inom 24 timmar om något inte skulle fungera som det ska.

 

Stort utbud på marknaden

Det finns ett brett utbud av minireningsverk på marknaden idag och det är bra om man som köpare funderar på vilken sort som passar bäst till ens fritidshus. Är man osäker så kan man alltid kontakta leverantör för att få tips och råd samt att beställa en inspektion av huset. 

 

 

Hitta en certifierad leverantör av minireningsverk

En godkänd leverantör av minireningsverk är https://www.augustsverige.se/minireningsverk/ som har flera högklassiga modeller. Kika runt på deras hemsida. Med modern patenterad separationsteknik kan man idag effektivt rengöra avloppsvatten och garantera en luktfri process, som samtidigt är skonsam mot miljön. Detta är en standard som är värd att sikta mot. 

Var noga med att reningsverket du väljer är godkänt och certifierat för att det ska vara tillåtet att använda. När du hittat en variant som du tror kan passa i ditt boende eller fritidshus så kontakta din leverantör för vidare råd. Du kan också läsa om olika modeller, samt hitta broschyrer om reningsverken som kan bringa lite klarhet i vilken modell du bör välja. 

Fler nyheter