En hundbur är en försäkring för hunden

27 oktober 2021 jonas olsson

editorial

Vill man ta bra hand om sin bästa och mest lojala vän så ska man se till att den har det bra när man är ute och åker bil. Hundar kan tycka det är väldigt roligt att hänga med på äventyr och att titta ut om de känner sig trygga. Då kan en bra bur skydda hunden

Det finns många sorters hundburar men de som är verkligt bra är stabila och ger möjlighet för hunden att titta ut. Galler av aluminium gör buren lätt och stabil. Den står stadigt och har en skiva längs nederkanten som skyddar hunden när den ligger ner. Det är också en fördel med en lätt bur av aluminium, för det ska vara lätt att flytta den ur och i bilen. Ibland behövs utrymmet för annat.

Man kan gå in påbilliga-hundburar.se och hitta billiga hundburar. Där finns burar för de allra minsta hundar och för de största. Det går också att få burar med två dörrar och plats för två hundar  

 

 

Bra trygghet gör hunden lycklig

För en hund är det tryggt med det som upplevs som en koja. Väggar och tak ger det skydd som gör dem lugna. När man väljer storlek är det viktigt att se till att hunden verkligen kan röra sig så att den kan sitta upp och lägga sig ner på ett bekvämt sätt.

Så kan man inreda golvet i boxen med en mjuk lättskött matta så att det blir extra bekvämt. Vatten måste alltid finnas tillgängligt för en hund under bilfärd så man måste vara noga med att den inte sitter för länge utan rast.

Gör man bilfärden behaglig för hunden och den trivs i sin hundbur så gör man det väldigt lätt för sig själv också. En hund som blivit rädd för buren eller haft en dålig erfarenhet kan vara svår att få med sig. 

Fler nyheter