Enkla sätt att fräscha upp i badrummet
väggdekor

Enkla sätt att fräscha upp i badrummet

Badrummet är ett rum i lägenheten eller huset som lätt blir lite åsidosatt och bortglömt. Men, så borde det verkligen inte behöva vara! Badrummet kan också, med rätt inredning och lugn, bli en plats för eftertanke och reflektion. En plats där du umgås med dig själv och tar hand om din kropp och din själ. Med långa bad eller duschar, med brinnande doftljus och gröna växter. Här nedan följer lite tips på hur du fixar spa-känsla och ny fräschör i badrummet, utan att för den skull behöva renovera eller göra allt för stora ingrepp. 

1. Se dig omkring. Har du ägnat lika mycket eftertanke åt harmoni i färgval och mönster i ditt badrum som i resten av din bostad? Om ja, så bra. Om inte kan det vara en god idé att se till att till exempel textilier, mattor och handdukar, matchar med duschdraperiet. Lugna toner som lavendel, djupblått, duvgrå eller gammelrosa är att föredra i badrummet. Särskilt om du har vita eller cremefärgade klinkers. Har du en stark färg på väggar och golv kan du med fördel välja vita eller nästan vita textilier. 

2. Som sagt, inred gärna med växter i badrummet. Och gärna i en vacker, stor kruka. Det är (naturligtvis) lätt att vattna i ett badrum och många växter trivs i den fuktiga luften. Du får läsa på vad som gäller för just dina växter, men jag har till exempel märkt att min monstera trivs bra i mitt badrum.

3. Har du inte tid, ork eller råd att kakla om kan det vara en god idé att investera i kakeldekor. Då får väggarna genast ett lyft, och du får känslan av att ha uppdaterat rummets interiör. Fina väggdekorationer finns på https://sohu-shop.se/shop/vaggdekor-62s1.html. Välj med fördel ett stort motiv med mycket detaljer. Du kan kosta på dig att vara lite ”galen” i val av väggdekor eftersom den är lätt att byta ut. 

Ställ fram några doftljus och voila! Lägg en ansiktsmask och njut av ditt mysiga mini-spa!