Första intrycket av ditt hem
entredörr

Första intrycket av ditt hem

En bedömning och värdering av första intrycket sker på fåtalet sekunder. I vissa fall till och med på en bråkdel av en sekund. Efter att första intrycket är skapat och värderat hos mottagaren kan det vara svårt för mottagaren att ändra sin uppfattning. Studier visar på att människan hellre gör en negativ första bedömning, än en positiv. Dessutom har vi svårt att ändra på det första intrycket vid ett senare skede. Människan ser och hör nämligen gärna det som går i linje med det första intrycket. Därför är det viktigt att din entré utstrålar det du vill att dina besökare ska uppfatta av ditt hem.

 

Din entré

En entré består vanligtvis av diverse olika faktorer som men kan sammanfatta med miljön på utsidan av ditt hus. Denna miljö kan utgöras av hur infarten är utformad och vilka växter som finns kring den, vad som syns genom fönsterrutorna som till exempel trevliga gardiner eller ett tomt och kalt rum. Materiella ting på utsidan av ditt hem såsom trevliga krukor med vackra växter eller mycket skräp och skrot, husets ytterpanel som kan ses som välvårdad eller misskött, och kanske det viktigaste av allt – en entredörr.

Entrédörren

En entrédörr ska hålla ute värmen på sommaren, hålla inne värmen på vintern samt hålla regn och rusk ute på hösten och våren. Den ska var tilltalande för dig och dina besökare och på så sätt bidra till att ge ett välkomnande intryck. Du vill troligtvis att entrédörren ska se fräsch ut under en lång tid och ändå kräva så lite underhåll som möjligt för att minimera din arbetsbelastning på ett optimalt sätt. Med rätt entrédörr sparar du pengar genom att minimera kostsamt underhåll. Den hjälper dig att hålla elräkningarna så låga som möjligt om dörren isolerar bra mot både kyla och värme. Är den av bra kvalitet så förlänger den även tiden tills det är dags att investera i en ny ytterdörr igen.