Gasoltub med många användningsområden

25 juni 2020
Cecilia Olsson

Det finns många företag som kan ha nytta av att använda sig av gasol i sin verksamhet. Gasol är mycket tillgängligt och kan distribueras med tankbil eller järnväg direkt till kunder över hela Sverige. En annan stor fördel är att gasol i sig inte har något bäst före-datum och kan därmed lagras länge. Gasol är en flexibel och mångsidig energiform som kan användas inom många olika områden, man kan spara in mycket med gasol jämfört med olja och disel när det kommer till både energiförbrukning- och CO2-utsläpp.

I byggbranschen kan man med hjälp av gasol få obegränsad tillgång till uppvärmning på byggarbetsplatsen utan tillgång till el. Värmen kan användas för betonghärdning, murläggning eller andra uppvärmningsbehov.

Det mest uppenbara användningsområdet inom hotell, restaurang och catering är gasol till grill och spis. Men gasol kan med fördel även använda till att värma uteserveringen och skapa en mysig atmosfär med hjälp av terrassvärmare, facklor och gasolbrasa. 

När det kommer till industri så är det framförallt järn-, stål- och pappersindustrin som har användning av stora mängder gasol i olika processer. Gasolen är en mycket ren energiform och har dessutom möjlighet att snabbt ändra temperatur, med dess höga effektivitet och flexibilitet blir den mycket användbar. Även underhållskostnaderna hålls låga med gasol eftersom dess renhet ger låg eller ingen sotbildning. När man som företag väljer en gasollösning får man en stabil och effektiv energikälla, som med modern utrustning kan anpassas helt efter produktionsbehov.

Det finns även flera användningsområden för gasol inom Jordbruk. Man kan bland annat använda det till ogräsbekämpning utan att förorena varken jord eller grundvatten och det är även effektivt att använda gasol till uppvärmning samt torkning av grödor. 

Hos Primagaz kan man hitta rätt gasoltub oavsett användningsområde. De erbjuder garanterat hög gaskvalitet och exakt påfyllning. Som företagskund kan man enkelt beställa påfyllning av gasol online dygnet runt, alla dagar i veckan.    

Fler nyheter