Grunda vackert
makeup

Grunda vackert

Grunden för en i övrigt snygg makeup är naturligtvis en fin och jämn bas. Oavsett om du vill ha en glowig eller en matt bas är ett första viktigt steg i rutinen att rengöra och smörja in med fuktkräm. Köp en som är anpassad efter just din hudtyp. Många apotek och varuhus erbjuder möjlighet att få huden analyserad av ett proffs, för att få veta vilken hudtyp du har. Anpassa också valet av foundation efter hudtyp. Till en fet hy som du vill hålla matt bör du undvika oljiga produkter som lovar glow, och för en torr hy som lätt flagar bör inte en puderfoundation vara första valet. När du har hittat en formula som passar din hudtyp och har en konsistens du gillar är det dags att börja med det som är A och O för en fin bas – hitta rätt färg för din hudton. Du kan naturligtvis alltid be om hjälp av make up artisterna i affärerna, men detta är några tips att tänka på:

-Testa färgen på kindbenet och på näsan. Det är viktigt att inte bara prova på handryggen, eftersom färgen på handen och i ansiktet ofta skiljer sig åt. Testa på två ställen i ansiktet eftersom färgen kan skilja sig också på olika ställen i ansiktet.

-Testa färgen i dagsljus. Be om prov på den färg du bestämmer dig för och testa sedan hemma och i rätt ljus.

För att få din sminkning att sitta bättre under dagen bör du grunda med en primer. Applicera sedan din foundation med rena fingrar, det ger bättre resultat än både pensel och svamp. Värmen från huden får den att smälta och blendas in vackert i huden. Applicera ett tunt lager. Vill du ha ett mer täckande resultat blir det finare om du applicerar flera tunna lager än ett tjockt. Avsluta med transparent löspuder applicerat med en stor borste.