I Lund finns teleskoptruckar att hyra, slipp stegen!

15 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Har man en privatbostad så kommer man förr eller senare att behöva ta sig upp på höjden. Ska man måla vindskivor, byta tegelpannor eller se över en skorsten eller ventilation krävs det att man klarar av att nå ända dit upp. Har man dessutom katt kan man lita på att stackaren klättrar högst upp i boken och sedan ropar på hjälp med höga mjau tills matte eller husse inte står ut längre. 

Det finns en mängd olika lösningar för att komma upp på rätt höjd när man arbetar. En del bygger upp byggnadsställningar, men även om de är väldigt stabila är det rätt mycket jobb med att just montera ihop själva ställningen. Om man får ihop den alls. Risken är att familjefriden blir förstörd när byggställningens bas rasar ihop i ett ljudligt metalliskt klirrande.   

 

Stegar funkar, men inte hela vägen

Det är såklart lättare att använda en stege för att komma upp till vindskivorna. Det gäller bara att man har köpt en lätt stege i aluminium som går att hantera, och inte fyndat en trästege från sent 1800-tal på en loppis – charmigt och fullständigt livsfarligt. Dessutom ska man kunna hantera stegen så den inte kollapsar precis när man tagit husses lilla ögonsten i famnen. 

Stegar har också sin begränsning. På högre höjder blir de rangliga. En lång stege svajar och även om det fungerar för att hämta ner en frisbee vid skorstenen, är det svårt att hålla verktyg och färgburkar under kontroll när man inte står stabilt. 

 

teleskoptruckar

 

Teleskoptruck gör jobbet smidigt

En bättre lösning i många situationer är att hyra en teleskoptruck, som dels kan köras fram till just den plats man behöver den, dels kan hissas upp utan att det blir instabilt eller farligt. Det går fint att hyra teleskoptruckar i lund för alla sorters jobb. Tänk på att man behöver inte vara någon truckexpert för att kunna hantera maskinen. Prata med en erfaren leverantör och se till att få jobbet gjort!

Fler nyheter