I Malmö finns det bra billackeringsfirmor

28 december 2021 jonas olsson

editorial

Börjar lacken se trist och solblekt ut eller har bilen helt enkelt inte den färg du önskar? Eller kanske har den fått en parkeringsrepa eller stenskott i lacken? Anledningarna till att man kan behöva lackera om bilen är många. Med en trasig lack får den underliggande plåten inte det skydd som den ska ha och så småningom kommer den att drabbas av rostskador. 

Är det bara mindre skador så behöver man inte lackera om hela bilen utan bara den del där skadan sitter. Men det är viktigt att all eventuell rost först avlägsnas och slipas bort, annars kommer rostangreppet fortsätta och dessutom sprida sig under lacken. Bäst är att lämna in bilen till en verkstad som är specialiserad på billackering. Då får man ett perfekt resultat och slipper oroa sig för om man verkligen fick bort all rost. Här är ett exempel på en professionell billackering i Malmö; https://www.bilskadecentralen.se/vara-tjanster/bilskador/billackering/.

image

Så får man till en perfekt lack utan nyansskillnader

För att inte få dammpartiklar eller annan påverkan på lacken måste en billackering ske i ett slutet system, i en låda eller box som man egentligen säger på fackspråk. Men det krävs också stor yrkesskicklighet och erfarenhet för att få till en perfekt billack av rätt kulör. Detta kan bli särskilt påtagligt om man endast ska lackera om en liten del av bilen, som exempelvis motorhuven, och det är faktiskt inte alla billackeringsfirmor som klarar att hitta rätt nyans.

Det finns exempelvis ett företag som är proffs på billackering i Malmö och som använder sig av dubbla lackeringssystem. Det som det ena systemet missar i kulören plockar det andra upp, vilket resulterar i en perfekt billack utan nyansskillnader. Har man parkerat sin bil och bara behöver lackera om en viss del, kan det därför vara bra att först kontrollera vilken teknik billackeringsfirman använder sig av. 

 

Fler nyheter