Inred ditt köksland med en spishäll med inbyggd fläkt

17 september 2021 william eriksson

Tycker du att det är kul med den senaste tekniken? Under många år har det inte hänt så mycket när det gäller spishällar. Visst har tekniken gått framåt en del där de gamla upphöjda plattorna nu blivit en spishäll, där du ibland till och med kan strunta i alla gränser. Teknologi som kan känna av ifall det är en stekpanna eller ditt barns hand. Stekhällar som är lätta att rengöra och som dessutom är mycket hållbara.

Men nu har det kommit en ny och modern spishäll som gör att det har tagits ett rejält skutt inom vitvaruutbudet. Hos onlinebutiker som koksland.se går det idag att hitta en valfri spishäll med inbyggd fläkt. En teknik som helt vänder upp och ner på det traditionella konceptet av köksfläkten. Nu finns den inte längre ovanför spisen utan inuti själva spishällen. Ett koncept som har en mängd olika fördelar.

 

Stekos som försvinner snabbt

Köksfläkten som finns ovanför spisen brukar ha ett bra sug och dessutom finnas där stekoset tar vägen, nämligen uppåt. Men dagens inbyggda fläkt gör att stekoset tar kortast möjliga väg från stekpannan eller grytan och till fläkten. Du slipper få ånga i ansiktet eller stekos i håret, för allt försvinner innan det ens kommer så långt iväg från tillagningen. Därför är det idag många som satsar på denna typ av inbyggd fläkt.

En annan fördel är att oset inte heller kommer spridas i bostaden. Och det kan vara en mycket stor fördel eftersom du ibland tillagar mat som kan dofta mycket starkt och som kan sätta sig kvar i tyger. Lite som när du grillar något fetare som ger en stark rökutveckling. En slutlig fördel är också alla lystna och avundsjuka blickar hos dina gäster, när de ser att du har satsat på att skaffa en egen spishäll med inbyggd fläkt. 

Fler nyheter