Ljuv musik i hemmet
piano

Ljuv musik i hemmet

Det är något speciellt med tonerna av pianomusik. Mjukt och stilla eller högt och kraftfullt, så är det ändå ett instrument som känns äkta och som går under huden på ett bra sätt. Det första pianot tillverkades 1709 i Florens och var konstruerat så att en läderklädd hammare via en tangent slog an på en sträng, och fick på så sätt fram ett ljud. Namnet Piano skapades då och instrumentet heter egentligen piano forte, vilket betyder svagt starkt, och syftar på instrumentets förmåga att bringa ljud i hela skalan från just svagt till starkt.

 

Olika pianotyper

Bilden av ett piano är nog oftast det man är van att se på tv men det finns en stor variation av det som klassas som piano. Det finns pianon som liknar ursprunget där tangenter styr små hammarliknande pjäser som slår an på strängar, det finns elektroniska pianon och idag finns även digitala pianon. När det gäller elektroniska och digitala pianon så kan de också spela in och upprepa strängar av musik så det låter som att det är flera pianon som spelar tillsammans.

 

 

Köpa piano

Ett piano är inte bara ett musikinstrument utan en möbel och ett smycke i ett hem. Men de tar också stor plats och därför är det lätt att hitta beg piano i Stockholm och övriga landet. Man kan hitta dessa online på allsköns sidor och säljgrupper. Men om man vill vara säker på att få ett riktigt bra och välskött piano så är det klokt att gå via en musikaffär. Där kan man också få hjälp med stämning av instrumentet och att se över ifall det är fler önskemål eller tillbehör som önskas samtidigt. Butiken kan också hjälpa till att boka frakt och om dagen kommer då man vill skiljas från sitt piano igen så kan de hjälpa till med det också.