Migrationsrätt i Göteborg för dig

12 februari 2022 jonas olsson

editorial

Det talas mycket om flyktingar, men det finns många som flyttar till andra länder av en hel mängd olika orsaker. Många flyttar till Sverige för att de har en anknytning hit, via släkten, jobbet eller studier. Det finns många yrkespersoner som är hett eftertraktade här, inte bara läkare och forskare.

Sverige har som alla andra länder sina speciella traditioner och det är inte lätt att komma hit och veta hur man ska bete sig i olika situationer. Det är lite svårt att fylla i blanketter rätt och det bästa är att anlita en advokat som är specialist på migrationsärenden. 

Svårt med myndighetskontakter

Att ringa till en myndighet kan vara nog så knepigt, även för en svensk. Kommer man från ett annat land är det inte lätt att förstå telefonsvararen, eller förstå varför man får vänta så länge i kö innan de svarar. Migrationsrätt i Göteborg är en hjälp till att slussas in i det svenska samhället.

Anlita en bra advokat, så får du information och tips, förutom att du får instruktioner om de mest grundläggande och praktiska frågorna. Många advokater talar även engelska och arabiska. Glöm inte att advokaten alltid står på din sida.

 

advokat

 

Överklagande och svarsdatum

I Sverige är det noga att man fyller i blanketter rätt, både när det gäller personnummer och mycket annat. Annars kan man riskera att ärendet inte blir godkänt. Det går att överklaga felaktiga beslut, men det är viktigt att man alltid är noga med svarsdatum.

Det är lika viktigt med deklarationer och andra papper, att de skickas in i tid. Annars kan man få straffavgifter eller riskera att ärendet får avslag. Din advokat håller reda på vad du behöver göra. För att flytta hit behöver man kunna försörja sig, så ett svenskt körkort är en bra sak att skaffa sig så fort som möjligt om man ska jobba.

Fler nyheter