Ögonläkare i Stockholm fixar ögonen

18 augusti 2021 Lily Hansen

En pinne i ögat. Ja, du läste rätt. En pinne i ögat. Rakt på sak. Tio spänn på att du ryggade tillbaka när du läste de tre orden. Inte bara en gång, utan två gånger. Det kan till och med sägas igen. En pinne i ögat. Det är obehagligt att läsa varenda gång. 

Det är som att man kan känna smärtan i ögat bara av att ta till sig de tre små orden. Du vet säkert hur irriterande det är bara att få typ en fluga i ögat. Bara tanken på en hel pinne får dig att vilja sätta dig i fosterställning och skrika i en kudde.  

Du ska få lite tröst efter den brutala inledningen på den här texten. Ögonläkare. Ett trevligare ord än de som beskrev pinnen i ögat. Ögonläkaren är dessutom den person som gör att en pinne i ögat inte behöver vara hela världen. Visst, det kommer göra fasansfullt ont ändå. Ögonläkarna har inte en universell förmåga att göra dig immun mot smärta. Däremot har de förutsättningarna att hjälpa dig och ge dig vård när du har besvär med ögonen. 

 

Vad är egentligen akut?

Nu är det förstås inte bara en pinne ögat som motiverar besök hos ögonläkare. Än mindre ögonläkare i stockholm. De tar nämligen emot patienter med alla möjliga ögonproblem. De behöver inte ens vara särskilt akuta. Eller, akut eller ej är förstås en definitionsfråga. Du kan förstås tycka att din grå starr är alldeles otroligt utomordentligt akut.  

Att inte kunna se dina barnbarn ordentligt till exempel kan kännas som ett problem man vill åtgärda på studs. Precis som ljuskänsligheten som hindrar dig från att säga godmorgon till morgonsolen. Men de är väl dock av karaktären att besöket hos ögonläkaren kan vänta till morgondagen. Till skillnad från den där pinnen i ögat som du behövde läsa flera gånger om inledningsvis. 

Fler nyheter