Områden inom frisöryrket
Herrklippning

Områden inom frisöryrket

Att vara frisör handlar om mycket mer än att bara klippa hår med en sax. Man måste också behärska flera olika sorters tekniker, för till skillnad från en damklippning så använder man ofta en maskin när man klipper herrfrisyrer eftersom de har kortare hår. Därtill behöver man ha vetskap om vilka olika grundtekniker som ska användas för att få till ett bra resultat. Det gäller alltså att man är kreativ för att kunna arbeta som frisör och att man tycker det är kul att hjälpa folk att förnya sitt utseende.

Som frisör arbetar man också med många olika saker och det är inte bara klippning utan en hel del andra sysslor som tillkommer. Efter att man klippt en kund får man till exempel städa undan hår och tvätta de handdukar som man använt. Dessutom tillkommer arbete som säljare i kassan då man ska ta betalt för själva klippningen och eventuella produkter som kunden köper. Ibland gör man även andra saker relaterade till hår, som att göra håruppsättningar inför bröllop eller studentbaler, fler alternativ ser du här till exempel

https://www.salongpaharet.se/

. Man kan också bygga på sin utbildning som frisör till att även erbjuda andra tjänster som att trimma skägg, vilket är något som blivit mer och mer populärt. Det är också vanligt att man erbjuder brynplock och i vissa fall även makeup. Kort sagt så går det att utveckla sitt arbete som frisör på många olika sätt och det går att vara riktigt kreativ. En del utbildar sig även inom öronhåltagning och andra typer av behandlingar inom skönhet.

Frisöryrket blir aldrig tråkigt eftersom det alltid går att förnya sig och lära sig att bli bättre inom många olika områden. Så länge man har intresset för mode och skönhet kan man utvecklas i många riktningar och dessutom får man möjligheten att erbjuda sina kunder flera olika alternativ och kan ta emot flera typer av kunder.