Öppna vidder från fönstret på Hönö, eller en bostad inne i skogen?
bostad

Öppna vidder från fönstret på Hönö, eller en bostad inne i skogen?

Människor som har växt upp vid havet har ofta en livslång och integrerad koppling till de öppna vattnet. De kan känna sig instängda om de inte ser horisonten långt därborta.
På samma sätt känner de som har växt upp nära skogen. Här känner man sig trygg i sällskap av barrträd och skogens knaster under fötterna.

Var finns ditt hem?

Av samma anledning kan dessa två typer av människor vantrivas i varandras miljöer. Havsmänniskan känner sig instängd i inlandet där perspektivet ofta är korta. Skogsmullen känner sig tvärtom överväldigad av öppenheten som finns när man bor vid kusten.
Det är lite lustigt det där, men fullt förståeligt.
För den ene är en bostad Hönö utanför Göteborg en riktig dröm. Medan den andre kanske föredrar att bosätta sig på fastlandet.

Vilken preferens man än har så är det viktigt att känna sig hemma där man bor. Hur man finner denna känsla är väldigt individuellt. Det finns människor som aldrig lämnar sin hembygd medan andra känner sig mer tillrätta i ett helt annat land och i en helt annan kultur.

Vi är trots allt olika som människor och våra preferenser förändras under livets gång. 
Ibland kan det ju helt enkelt bara handla om var man befinner sig i livet. Den partysugne singeln har ofta helt andra behov än barnfamiljen som helst av allt vill ha lugn och ro.

Som tur är så kan man ju faktiskt prova på att bo någonstans genom att hyra en bostad över en kortare tid, eller bara ta in på ett hotell eller liknande. På så sätt kan man doppa tårna i känslan av att bo där utan att binda upp sig.
Vissa upptäcker att de helst av allt vill leva nomadlivet och bara vara i konstant rörelse. Det finns något befriande med det även om man kanske en dag känner att man vill så sina rötter någonstans.