Pumpar i Malmö – inte vilka pumpar som helst

01 september 2021 william eriksson

Det fanns en tid när en pump bara var en vacker grön järngrej som stod ute på gårdsplan och försåg sin husbonde med vatten så att han slapp hinka upp det.

Men det har hänt  mycket sen dess. Framförallt har behoven av pumpar ökat allteftersom fler och fler vätskor behövt flyttas. Numera finns det ett otal olika och företag som arbetar med pumpar i Malmö  har förslagsvis membranpumpar, fatpumpar, axeltätade centrifugalpumpar och pulverpumpar i sitt sortiment.

Att det finns så många olika sorter beror på att behoven har ökat och utvecklingen gått framåt så att nya konstruktioner har kunnat tillverkas. Numera är det ju inte bara vatten som ska upp och fram på ett miljövänligt sätt, utan även oljor, bensin, frätande kemikalier och mycket annat.

Hur vet man vilken pump som man ska välja?

Eftersom användningen har ökat behövs de som förstår sig på vilken anordning man ska välja. Då finns det företag, exempelvis Pump & Pyrolysteknik i Malmö som specialiserat sig på att installera och reparera alla sorters vätskeflyttare.

Om det inte går att få fram den vätska man behöver står ju hela verksamheten stilla och då behövs företag som snabbt kan komma till undsättning. De har reservdelar på lager och yrkeskunnig personal som kan laga det som gått sönder. Ibland måste de ta in en hel installation på lagning och då finns en välutrustad verkstad som kan ta hand om problemet omgående.

Det behövs också yrkeskunnande och erfarenhet för att veta vilken anordning som behövs när man ska installera en ny pump. Ett specialiserat företag kan hjälpa till att välja, installera och göra service. Moderna pumpar och pumpteknik har utvecklats till sofistikerade objekt som kan stå emot frätande syror, lim och giftiga kemikalier på ett tryggt och miljöanpassat sätt.

Men det står fortfarande många gröna järngrejer kvar ute på gårdarna. 

Fler nyheter