Rätt tid för ögonlaserkirurgi!

27 mars 2023 Veronica Jansson

Ögonlaserkirurgi är ett säkert och effektivt sätt att korrigera synen och minska beroendet av korrigerande glasögon. Man använder en excimerlaser, som avger en kall ultraviolett ljusstråle, för att omforma hornhinnan så att synen förbättras. Förfarandet kan användas vid närsynthet (myopi), vid långsynthet (hyperopi) och för astigmatism.

Operationen utförs vanligen i öppen vård, med minimalt obehag och minimal återhämtningstid efter ingreppet. Det tar vanligtvis bara några minuter att genomföra ingreppet, även om det kan uppstå en liten svullnad efteråt som kan pågå i upp till två dagar. De flesta patienter kan snabbt återgå till sina normala aktiviteter.

Ögonläkare Stockholm

Ögonlaserkirurgi kan vara ett attraktivt alternativ för dem som vill minska sitt beroende av glasögon, och framgångsfaktorn för dessa ingrepp är hög. Men det är viktigt att förstå både riskerna och fördelarna innan man fattar ett beslut. Prata med en ögonläkare på https://www.lameramedical.se/ogonlaserbehandlingar/ om din individuella situation för att avgöra om ögonlaserkirurgi är rätt för dig. Med rätt information och vägledning, laserögonkirurgi kan vara ett effektivt och livsförändrande ingrepp.

När är det dags för dig att söka rådgivning kring ögonlaserkirurgi?

Ifall du har brytningsfel, t.ex. närsynthet, långsynthet och astigmatism kan det vara dags att söka rådgivning hos en ögonspecialist för att komma fram till vilken behandling som är rätt . De här felen orsakas av ögats form som gör att ljuset fokuserar felaktigt på näthinnan, vilket leder till suddig syn. Vid ögonlaserkirurgi kan hornhinnan omformas med hjälp av en laserstråle för att justera hur ljuset fokuserar på näthinnan, vilket korrigerar brytningsfelet och förbättrar synen.

Det kan också användas för att behandla vissa ögonsjukdomar som glaukom eller makuladegeneration, som kan orsaka allvarlig synförlust om de inte behandlas. Ögonlaserkirurgi kan vara ett idealiskt val för personer med dessa tillstånd som inte har nytta av glasögon eller kontaktlinser.

Ögonlaserkirurgi är en säker och effektiv behandling för många typer av synstörningar och kan återställa normal syn och förbättra livskvaliteten. Den bör endast utföras av en erfaren ögonläkare för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Fler nyheter