Res utan att resa
restaurang

Res utan att resa

En resa till värmen. Visst låter det härligt att kunna få besöka ett varmare klimat mitt under den svenska vintern. Bara tanken på att få gå i t-shirt utan att känna kyla får kroppen att kännas lite varmare.

Visst har den nordiska kylan sin skönhet den med. Att få åka pulka med familjen, bada isvak och vandra ute i den vita snön – det är en fantastisk upplevelse i sig. Det är lätt att vilja fly undan från detta istället för att njuta av det som är unikt för vår del av Europa och världen.
Man glömmer lätt bort att det som är vardag för oss är exotiskt för någon annan. 

Så även om det förstås frestar med tanken på att vilja ”fly” söderut , nu när minusgraderna börjar sprida sig allt längre ned i Sverige – testa att skapa din egen resa utan att behöva lämna landet.

Ett klassiskt knep är förstås att se till att ha det varmt hemma. Tänd lite värmeljus, det gör överraskande stor skillnad. 
Du kan även spela upp ljudlandskap i stereon. Streamingtjänsterna är fulla med skivor och spellistor med naturljud. Du hittar allt ifrån fågelkvitter till vågor mot stranden. Det gör faktiskt stor skillnad på humöret och framför allt så kommer du att känna dig lugnare och mer avslappnad.

Mat är förstås också ett sätt att resa utan att resa. 

Ta en resa till Tyresö centrum och passa på att testa menyn på Toscanini. Denna italienska restaurang har nyligen fräschat upp sina lokaler, vilket bara är ytterligare en anledning att åka dit för ett besök. Meny och annan information finns på https://toscanini.se/.

Men, som sagt: Hitta din njutning i den svenska vintern istället för att försöka fly undan från den. Rätt var det är så är det stekhett igen, och det är betydligt bökigare att simulera vinter är sommar.