Ridningens historia
Ridning

Ridningens historia

Ridkonsten har en lång historia. Människorna insåg att de kunde tämja och nyttja hästarna i sitt arbete och vardagliga liv redan för ungefär 6 000 år sedan. Ridkonsten yttrar sig inte enbart i form av att få nödvändig, vardaglig hjälp utan även i flera olika ridsportgrenar. Några bra exempel är banhoppning, terrängritt eller dressyr.

Barockridning är också populärt idag. Den så kallade akademiska ridkonsten bygger på en äldre version som beskrivits redan på 1600- och 1700-talet av de kända Antoine de Pluvinel och François Robichon de la Guérinière. Idag är det vanligaste sättet att rida på den klassiska skolridningen. Den kallas även för engelsk ridning.

 

En populär sport i Sverige

Att ridning är en populär sport och fritidssysselsättning bland svenskar är det ingen som tvekar på. Speciellt omtyckt är den av de yngre tjejerna i tonåren som finner frihet och lugn genom att rida. Det är många som väljer att börja rida redan när de är små, utvecklar sina kunskaper och färdigheter genom åren och fortsätter med sin favoritsport genom hela livet.

Ridning ger dig möjligheten att njuta av närheten till hästen men även chansen att spendera mer tid utomhus. Det gör ridningen både till en njutningsfull och hälsosam sysselsättning. Man kan även börja rida som vuxen, det är aldrig för sent.

 

Ridning med extra krydda

En del hästgårdar i Sverige erbjuder inte enbart ridlektioner och ridläger utan kan försköna din upplevelse med så mycket mer. Om gården ligger ute på landet, vilket de oftast gör, kan din vistelse där varieras med härliga promenader och ett trevligt boende. Med andra ord; förutom sköna ridstunder går det att fylla en helg med god mat, natur och massor med frisk luft. Ridning med lite extra krydda helt enkelt för dig som vill det. Passa gärna på och ta dig en lugn stund ute på landet och kombinera ditt hästintresse med en bra naturupplevelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *