Så skapar du ett flexibelt hem
väggdekor

Så skapar du ett flexibelt hem

Tillhör du en av dem som behöver flytta ofta eller som helt enkelt gillar att göra om i hemmet ofta? Särskilt för de som bor i storstäder är det vanligt att behöva flytta ofta, då man kanske bara får ett kontrakt på en lägenhet ett par månader i taget. Även studenter kan behöva flytta omkring ofta i väntan på att få ett bättre boende, då man som student ofta börjar med korridorsboende och kan byta upp sig allt eftersom man samlar köpoäng. I väntan på att få ett fast förstahandskontrakt eller har råd att köpa en lägenhet får man helt enkelt vänja sig vid att flytta runt. Det ställer krav på att ens boende är flexibelt och lätt att packa upp och ned, vilket gör det svårt om man är intresserad av inredning.

Med andra ord är möjligheterna för att sätta upp tavlor och liknande små i en lägenhet som man bara hyr tillfälligt. Det är sällan populärt att göra hål i väggar för tavlor och hyllor utan tillstånd, men som tur är finns det andra lösningar. Du kan till exempel sätta upp väggdekor som enkelt fästs på väggen utan att skada den. Vill du ha fler tavlor kan du placera ut dem på andra lämpliga ställen som lutade mot väggen, på fönsterkarmar eller på hyllor som står uppe.

Något annat som är smidigt för den som flyttar mycket är att ha hopfällbara möbler. Stolar, bord och en säng som enkelt går att fälla ihop är perfekt för den som med jämna mellanrum behöver packa ner sina ägodelar och flytta till ett annat boende. Att försöka ha så lite ägodelar som möjligt är kanske svårt att leva upp till, men onekligen mest praktiskt och i väntan på att äga sitt eget boende är det en fördel att leva relativt minimalistiskt.