Ska det vara enkel eller dubbel altandörr till altanen?

28 augusti 2021 patrick pettersson

Funderar ni på hur ni ska välja ut rätt dörr till er nya altan? Ni har spenderat året med att bygga och renovera och nu står den äntligen klar. Det är en stor och ljus, inbyggd altan som gör att ni kan sitta där ute och njuta nästintill hela året om. Ni har en sak kvar att göra och det är att välja vilken slags dörr ni ska ha till er altan. 

Eftersom ni har ett stort och luftigt vardagsrum precis innan altanen så är er tanke att de två rummen ska smälta ihop. Vad kan väl då vara bättre än att skaffa en altandörr dubbelEn dubbel altandörr gör öppningen mellan rummen mycket större och ger intrycket av att rummen smälter samman. På så vis får ni en mer öppen planlösning över rummen och kan inreda dem tillsammans. Ni ser så mycket fram emot det. Dubbla altandörrar kommer bli toppen. 

 

Dubbeldörr med fönster och dekorationer

När ni nu har bestämt er för att ni ska sätta upp dubbla altandörrar som går att öppna upp mot altanen, kommer ni sedan till ett ännu svårare val. Vad ska ni välja för typ av altandörr? Det finns så mycket att välja på och det kan vara svårt att välja vilken modell som passar in hos just er. 

Väljer ni en dubbel altandörr som har öppna partier med glas till exempel så får ni in mer ljus vilket kan vara en klar fördel. Väljer ni dörrar till altanen som är utan glas så riskerar ni att känna att rummen inte riktigt smälter samman på det vis som ni önskar. 

Oavsett vilken altandörr ni än väljer så kommer det att bli superfint. Men en modell med stora glaspartier och vackra dekorationer låter fantastiskt. Det kommer att bli en prydnad i rummet, en praktisk ut- och ingång samt ett härligt ljusinsläpp. 

Fler nyheter