Träinredning som håller
Ekplank

Träinredning som håller

Under senare år har allt fler upptäckt nyttan och behovet av att hitta hållbara lösningar på bl a inredning. Vi är förhoppningsvis på väg bort från den under alltför många år pågående trenden med slit-och-släng och material som varken gagnar miljön eller de levande varelser som lever i den.

Förutom det faktum att det är osunt med konstgjorda material så har vi flera andra viktiga faktorer att tänka på. Hållbarhet är en. Om vi vill att vår inredning, våra möbler, våra grindar, bryggor, odlingslådor och skyltar skall finnas kvar mer än ett kvartal bör vi se oss om efter hållbara lösningar.

 

 

Och med vad ersätter man osunda material?

För den som planerar att exempelvis inreda ett stall är en lösning med ekplank optimal. En anledning är att stallinredningen kommer att utsättas för en hel del påfrestningar och fysiskt slitage. Med ek kan du vara säker på att inte detta medför skador i materialet som i förlängningen kan skada djur och människor. Stallet kommer att se lika snyggt ut om tio år, och längre ändå.

Det finns nästan oändligt många andra användningsområden där du har stor nytta och glädje av ek som material. Värt att nämna kan exempelvis vara; stöttor, skyltar, utebord, bryggor, soffor, bord och andra möbler vid friluftsanläggningar.

 

Fördelen med att välja en leverantör med erfarenhet

När du ska välja leverantör när du bestämt dig för att använda det fantastiska materialet ek är det viktigt att ta hjälp av ett erfaret, kompetent och pålitligt företag. Det är också en klar fördel om den du väljer kan leverera mer än bara råmaterialet. Ett sågverk som dels har ett snickeri, en tork, kan utföra specialarbeten och som har fått förtroende från ett antal stora kunder är ett mycket bra val. Har företaget dessutom flera olika tillbehör och komplement till försäljning måste det anses vara den optimala leverantören.