Att anlita en professionell fotograf
fotograf

Att anlita en professionell fotograf

Vi har alla de där stunderna i livet som är värda att minnas lite extra. Inte bara genom ett halvsuddigt foto i mobilen, utan genom professionella bilder tagna av en fotograf. Att anlita en fotograf för dina högtidsstunder kan göra all skillnad. Visst är det tacksamt när familjen har knäppt en massa mobilbilder under dagen, men det kan inte riktigt mäta sig med att hyra in en person som finns där bara för att föreviga en stund eller en dag.

 

Tycker du att det är för dyrt?

Det finns en anledning till varför fotografer tar betalt för sina bilder. De tar inte bara betalt för tiden de spenderar hos dig. Efter några timmars fotografering läggs åtskilliga timmar på att ladda över bilderna till datorn, göra ett bildurval och sedan bildbehandla. Att redigera bilderna är en viktig del av fotografens arbete. Förutom detta ska fotografen resa till och från fototillfället, planera, packa utrustning mm. Det ligger helt enkelt mycket mer arbete bakom en bild än man kan tro!

Att tänka på när du anlitar en fotograf

Det kryllar av grymma fotografer där ute så du behöver inte oroa dig för att inte hitta någon som passar dig. Fotografer bor i hela vårt avlånga land- det finns med all säkerhet mer än en fotograf i Borås och tio gånger fler i Stockholm. Däremot är det viktigt att tänka på vilken bildstil du vill ha. Fundera över vilka bilder du tycker om och varför du gillar dem. Kanske dras du åt mörkare bilder med dova färger. Eller så gillar du när allt ser sådär ljust och fluffigt perfekt ut. Det viktigaste är att känna igen den stil man gillar för att sedan hitta en fotograf som matchar. Se till att vara tydlig i kommunikationen med fotografen, specificera vad du förväntar dig och se till att få all information om vad du kan förvänta dig av fotografen.