Fånga drömmen om egen firma
Frigolitskyltar

Fånga drömmen om egen firma

Har du några drömmar om att dra igång egen verksamhet?
Ett tips: Kör, bara kör!

Få saker är lika givande som att verkligen testa om du kan bära dig fram på egna vingar. Var medveten om att det kommer att krävas hårt, och framför allt smart,arbete.

Du kommer att få jaga för att nå fram till dina drömmar.
Du kommer att snubba, falla, resa dig upp igen och borsta bort dammet. 
Är du tillräckligt ödmjuk, driven och villig att lära dig av dina misstag kommer du till slut att nå fram till dina mål.

Var medveten om att du som enmansföretagare är den riktiga arbetarklassen. De första åren kommer du att få jobba ordentligt, med låg säkerhet i form av någon annan som kan täcka upp för dig om du skulle bli sjuk.
Din lön kommer förmodligen under denna period också vara låg, och du kommer kanske även att jobba mer än 40 timmar i veckan.
Men när det väl lyfter så kommer det att vara värt mödan.
Förutsatt att du trivs med jobbet.

Att driva eget förutsätter nämligen att man har disciplin och passion. När du är din egen chef slipper du att ha någon som hela tiden kollar av hur det går för dig.
Samtidigt har du inte heller någon att bolla med för att se om saker går åt rätt håll.

Ett tips är dock att se till att rama in din arbetsyta med professionalitet. Allt från enkla saker som att klä dig propert, även om du jobbar hemifrån, till att ge ditt kontor en professionell look med hjälp av exempelvis frigolitskyltar

Fake it ’til you make it, som det heter. Utstrålar din enmansarbetsplats proffsighet så kommer även du att utstråla det.
Och sådant känner dina kunder av.
Kom ihåg att inget skapar bättre kontakter en självkänsla.