Gå till en lokal tandhygienist i Odenplan

30 september 2021 patrick pettersson
image

Det är viktigt att ta hand om sina tänder, och att med jämna mellanrum besöka tandvården för att få tänderna undersökta. För den som bor eller jobbar kring Odenplan kan det passa bra att välja en tandvårdsklinik i området för att ha nära dit.

Man måste inte gå till en tandläkare varje gång man besöker tandvården. Ibland kan man lika gärna besöka en tandhygienist som undersöker ens tänder. Vissa mer avancerade ingrepp måste göras av en tandläkare, men när det gäller att till exempel ta bort tandsten kan man lika gärna få hjälp av en tandhygienist som av en tandläkare. 

En viktig uppgift som tandhygienisten har är att hjälpa patienten att förebygga dålig munhälsa. Genom att undersöka tändernas nuvarande hälsostatus kan tandhygienisten se vad som behövs göras och ge goda råd till patienten om hur tänderna och munnen ska hållas så friska som möjligt. 

 

 

Att välja vilken tandvårdsklinik man ska gå till

Man kan välja om man vill gå till Folktandvården, som drivs av Sveriges regioner, eller till en privat tandvårdsklinik. Folktandvården har många kliniker runtom i Stockholm, och flera av dem ligger bra till för den som bor vid Odenplan, men även privata alternativ finns. Ett privat alternativ för den som letar efter tandhygienist i Odenplan kan man läsa om på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Att gå till tandläkare eller tandhygienist kan upplevas som jobbigt av många. Om man har den upplevelsen kan det vara extra viktigt att man trivs med personalen på kliniken man väljer att gå till. Annat man kan kolla efter när man väljer tandvårdsklinik är priser för olika behandlingar och undersökningar, men också vad kliniken har att erbjuda i form av behandlingar och tillgänglighet. Har man kanske behov av tandreglering, eller vill man kunna gå till en klinik med extra generösa öppettider? Tandvård behöver alla, men behoven ser olika ut.

Fler nyheter