Hur väljer man rätt pistmaskin – en investering som ska hålla i längden

27 mars 2023 Alma Bareisyte

En pistmaskin är en viktig utrustning för alla skidanläggningar. Dessa maskiner är utformade för att hjälpa till att underhålla backarna genom att ta bort ojämnheter i ytan och komprimera snön. De finns i olika former och storlekar- allt från små terrängfordon till större maskiner med band. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar.

Vilka maskiner behöver man på en skidanläggning?

Pistmaskiner är den vanligaste typen av snöprepareringsmaskiner. Det är stora fordon som med hjälp av tunga rullar plattar och komprimerar snön i en skidbacke. De kan också användas för att skapa hopp, puckel och andra inslag i backen. Pistmaskiner är vanligtvis mer de är dyrare än andra typer av snöberedningsmaskiner, men de är ofta det mest effektiva sättet att underhålla en skidbacke.

pistmaskin

Snökanoner är en annan typ av snöberedningsmaskiner. Dessa maskiner sprutar tryckluft och vatten på backen för att skapa konstgjord snö. Snökanoner kan användas i kombination med pistmaskiner för att hjälpa till att forma och underhålla den perfekta skidbacken. Kostnaden för snökanoner varierar kraftigt och kan ligga mellan några hundra dollar och tiotusentals dollar, beroende på storlek och typ av maskin.

Vad mer behöver du tänka på innan val och investering i en pistmaskin

När du väljer en pistmaskin eller snökanon för din skidanläggning är det viktigt att tänka på miljön och terrängen som du kommer att arbeta i. Du bör också tänka på hur mycket du är villig att spendera samt eventuella särskilda behov eller krav som din skidort kan ha. Snöplogar och snökanoner är en investering som kan hålla dina backar igång smidigt och se bra ut hela säsongen. Tänk också på att det behövs rätt utbildning för att säkerställa att ditt team använder maskinerna på ett säkert och effektivt sätt, så kostnaden för en utbildning bör inkluderas i din framtida investering.

Hoppas att ovan tips hjälper dig att välja rätt utrustning för din skidort och skapa ett perfekt vinterlandskap för alla dina kunder!

 

Fler nyheter