Romantisk dejt på italiensk restaurang i Vasastan

27 juni 2022 jonas olsson

editorial

Du som är hungrig och kär vill säkert gå ut och äta på en romantisk dejt. Själva dejten får du fixa själv, men här kommer ett bra tips på var ni kan gå och äta. Det finns nämligen all anledning att välja italienskt. 

Till skillnad från Lady och Lufsen behöver du och din dejt inte sitta ute i gränden. Det är viktigt att komma ihåg. På en italiensk restaurang i Vasastan kan du få både plats vid ett av restaurangens bord och ett trevligt bemötande från personalen. Disneys hundar fick ju, som du kanske minns, bara det sistnämnda. 

God mat för dejten

Att äta gott är viktigt när middagen ska vara romantisk. Det finns nämligen inget värre än att sitta och försöka tvinga i sig mat när man är på dejt. Säkert kan du känna igen dig i det. Det sista du vill ha är en ansträngd känsla på dejten. Bäst att välja något som de flesta tycker om.

Som italienskt, till exempel. Vem gillar inte pizza och pasta? Och för den som vill äta lite lättare finns ju en hel värld av sallader och antipasti att välja mellan. Och, inte minst, allt det goda röda vinet som passar så bra till italiensk mat.

 

Italiensk restaurang

 

Rött vin ger kyssäkta läppar

Rött vin är helt perfekt att dricka till en god pasta. Men vänta nu, tänker du kanske. Är det så bra att få rödvinsfläckar på tänderna när man är på dejt? Ja visst, det kan det absolut vara. Rödvin ger ett avslappnat intryck, även när det hamnar på läppar och tänder.

Vissa menar till och med att rödvin gör läpparna ännu lite mer pussvänliga. Perfekt för en romantisk dejt, som den du planerar. Tveka inte när du beställer, självklart ska ni slå på stort med en pava rött på er romantiska afton. Eller något alkoholfritt alternativ. Italienska restauranger i Vasastan erbjuder alltid båda delar.

Fler nyheter